Biografie

De meesterlijke stemmen van Opus Cuatro zijn inmiddels bekend op podia in heel Amerika, Europa en Japan. Als de vier samen klinken lijkt er een compleet orkest te spelen. Sinds de oprichting in 1968 is de groep zich steeds meer gaan toeleggen op tango's en ander Zuid-Amerikaans repertoire. Ook zingen zij nog spirituals, jazz en musicals. Met koren zingen zij regelmatig de Misa Criolla van Ariel Ramírez.

 

Simón Fahey eerste tenor 

Diego Namor tweede tenor 

Hernando Irahola bariton (gitaar, charango, percussie) 

Federico Galiana bas (percussie) 

Opus Cuatro heeft  meer dan 7900 concerten gegeven in theaters en op radio en TV in meer dan 500 steden overal ter wereld. De grootte van het publiek varieerde hierbij van enkele tientallen bij privé-concerten tot 350.000 tijdens de overgang naar het nieuwe millennium in Buenos Aires. Vrijwel ieder jaar zijn zij te horen op het grote folklorefestival van Cosquín. Zij brachten 18 CD's uit. Een volledige discografie is te vinden op deze website. In 2002 ontvingen zij de Premio Carlos Gardel  voor hun cd Tangos, valses y milongas. In 2011 kregen ze de prijs, vergelijkbaar met de Nederlandse Edison, voor Opus Cuatro-Sinfónico.

 

In 1999 werden zij via toevallige contacten voor het eerst naar Nederland gehaald. Een provisorisch georganiseerd concert in Leiden trok 250 bezoekers. Sindsdien was Opus Cuatro regelmatig in Nederland te horen. Tijdens hun Europese tournees kunnen ze een avondvullend programma van tango's en ander Zuid-Amerikaans repertoire verzorgen. Ook kunnen zij gecontracteerd worden door koren. Voor middelbare scholen en (muzikale) vervolgopleidingen verzorgt Opus Cuatro didactische concerten. Na jarenlange ervaring met deze concertvorm in Frankrijk en de VS is Opus Cuatro nu ook in Nederland beschikbaar voor een dergelijk concert. Vanwege de drukke bezetting van de tournees kan een didactisch concert meestal alleen gegeven worden op een datum waarop Opus Cuatro al  een publieksconcert in Nederland geeft.

Meer informatie op de website Argentijnse Muziek.

 

Links:

Voor cd’s zie in het menu: Música

Stichting Argentijnse Muziek: www.argentijnsemuziek.info

Seguinos en

facebook

©2020 por opuscuatro.com  Creado por www.fgbdesign.com